БНРфото: Очаква се тропическата буря Лаура, която преминава през Карибите тази

...
БНРфото: Очаква се тропическата буря Лаура, която преминава през Карибите тази
Коментари Харесай

Очаква се тропическата буря Лаура да се засили до ураган

БНР

фото: 

Очаква се тропическата стихия " Лаура ", която минава през Карибите тази седмица, да се ускори до вихър, преди да стигне до сушата в щата Луизиана тази сряда.

Преди това още един вихър, наименуван `Марко ", беше намален до тропическа стихия, което отслаби в известна степен притесненията на управляващите в Луизиана, защото имаше заплаха двете тропически бурии да ударят една след друга американския щат.

Според Националната метеорологична работа съществува нараснала заплаха от мощен вятър и превалявания, когато " Лаура " се приближи до Мексиканския залив.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп утвърди декларация за въвеждане на изключително състояние в щата Тексас по отношение на приближаването на тропическите стихии " Марко " и " Лаура " до крайбрежията на му. Това беше обявено на уеб страницата на Белия дом.

Документът позволява даването на федерална помощ в допълнение към напъните, полагани от администрацията на щата. " Решението на президента ще разреши на Министерството на вътрешната сигурност и Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки на Съединени американски щати да координират всички старания за унищожаване на последствията от естествените бедствия ", - се споделя в изказването.

По-рано Тръмп вкара изключително състояние в щатите Луизиана и Мисисипи, както и в островната страна Пуерто Рико, обвързвана със Съединени американски щати.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР